Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmenlere mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Eyüpsultan’da öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan’la ilgili bir açıklamada bulundu. Erdoğan, eğitim camiasına başsağlığı dileyerek “Öğretmenlerimize yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz. Müsterih olsunlar.” ifadelerini kullandı.

İstanbul‘un Eyüpsultan ilçesinde lise müdürü İbrahim Oktugan’ın, öğrencisi tarafından öldürülmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama geldi. Erdoğan, öğretmenlere ve eğitimcilere yönelik şiddette cezaların yarı oranında artırılacağını duyurdu.

“SÜRATLE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Erdoğan, eğitimcilere yönelik şiddete karşı uygulanacak ceza düzenlemesiyle ilgili ayrıntılara da yer verdiği sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Evlatlarımıza kattıkları bilgi ve değerler bütünüyle ülkemizin kalkınma mücadelesinde hayati önemde olan öğretmenlerimizi her türlü olumsuzluktan korumak, onlara mesleklerini icra edecekleri rahat ve güvenli ortamı sunmak asli görevimizdir.

Ulvi bir mesleği icra eden, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi inşa ve ihya eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır.

Bu anlayışa kararlılıkla sahip çıkan bir hükûmet olarak öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz.

Kanun teklifi olarak Gazi Meclisimize sunacağımız düzenlemeyle,

• Öğretmenlerimize yönelik fiillerde ceza kanunlarında öngörülen cezalar yarı oranında artırılacak.

• Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek.

• Bu fiiller tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek.

• Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız da görevleri sebebiyle kendilerine yönelik işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılacak.

Öğretmenlerimiz müsterih olsun.

Böylesine önemli bir mesleği ülkemizin her bölgesinde fedakârca yürüten öğretmenlerimize karşı şiddet olaylarına asla sessiz kalmadık, kalmayacağız.

Bu vesileyle, İstanbul’da canice yapılan bir saldırı sonucu hayatını kaybeden İbrahim Oktugan öğretmenimize Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, öğrencilerine ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu