Gündem

Bakan Özhaseki: İliç’te 9 noktadan numune alınıyor

ANKARA (İGFA) – Maden kazası sonrasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nde sedde yapılan alanı inceleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, burada yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Özhaseki, yağmur ve benzeri nedenlerle oluşabilecek akış sularını toplamak için sızdırmazlığı sağlanan yüzey suyu toplama havuz alanında da incelemeler yaptı.

Bakanlık teknik ekibinin sahada numuneler aldığı bölgeleri de yerinde inceleyen Bakan Mehmet Özhaseki, “Her gün 9 noktadan numune alınıyor. Sonra bunu gerek kendi mobil cihazımızla, gerekse 3 ayrı dışarıdaki yetkin laboratuvarlarda inceletiyoruz. Şu ana kadar çok şükür tehlike oluşturacak zehirli bir atığa rastlanmadı. Bundan sonra da çalışmalarımızı bu titizlikle devam ettireceğiz. İlgili tüm birimlerimiz, uzman ekiplerimiz ve bilim insanlarımızla birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Herhangi bir tehlikenin oluşmaması için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız.” dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde de yer alan habere göre denetimde Bakan Özhaseki’nin ayrıca toprak kaymasında akan malzemenin geçici olarak depolandığı alanla ilgili de yetkililerden bilgi aldığı kaydedildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu